![Nan (Pan persa) Nan (Pan persa)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c06bc199-b02c-4fe3-bf65-8a59d65e2f22/Derivates/985133ba-53d5-4fe1-b644-934a430c717c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g de agua
-
10
g de levadura fresca
lub 5 g de levadura seca - 10 g de miel
- 405 g de harina de trigo
- 2 cda aceite vegetal, para engrasar
- 1 cdita de sal
- harina de trigo, para enharinar
- 5 g de bicarbonato de sodio
- 1 cda de semillas de ajonjolí
- 1 cda de semillas de comino negro
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1981 kJ / 473.5 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 81.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 464 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa miso con verduras
30min
Pollo tika masala
6 godz. 40 min
Pan rústico con aceitunas
2h 15min
Pastel double fudge
3 Std.
Tabule TM6
1 Std. 30 Min
Pan pita
1 Std. 30 Min
Helado de gorgonzola con peras salteadas y nueces tostadas TM6
14h 15min
Curry de cordero, pepinos a la menta y cous cous en cocción lenta TM6
9j
Vegetales rostizados con farro, aderezo de queso feta y limón
55min
Crema de calabaza rostizada
1h 50min
Naan (pan hindú)
2h
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2h 45 min