Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 中型虾 ,洗净并去肠线,抹干
- 2 汤匙 鱼露
- 60 克 食油
- 3 个 蒜瓣
- 100 克 黄皮洋葱
- 30 克 青灯笼椒 ,去籽
- 30 克 红灯笼椒 ,去籽
- 3 支 新鲜香茅 ,只取白色部分,拍扁
- 350 克 印度香米 ,洗净
- 100 克 新鲜凤梨 ,切丁 (2公分x 2公分)
- 450 克 水
- 4 汤匙 泰式辣椒酱
- 1 茶匙 糖
- ½ 茶匙 盐
- ½ 茶匙 辣椒粉
- 2 个 新鲜青柠 ,只取汁
- 1 小支 新鲜芫荽 ,只取叶片,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2686 kJ / 642 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 2472 mg