酸辣凤梨饭
TM6

酸辣凤梨饭

3.3 (3 oceny)

Składniki

  • 250 克 中型虾 ,洗净并去肠线,抹干
  • 2 汤匙 鱼露
  • 60 克 食油
  • 3 个 蒜瓣
  • 100 克 黄皮洋葱
  • 30 克 青灯笼椒 ,去籽
  • 30 克 红灯笼椒 ,去籽
  • 3 支 新鲜香茅 ,只取白色部分,拍扁
  • 350 克 印度香米 ,洗净
  • 100 克 新鲜凤梨 ,切丁 (2公分x 2公分)
  • 450 克 水
  • 4 汤匙 泰式辣椒酱
  • 1 茶匙 糖
  • ½ 茶匙 盐
  • ½ 茶匙 辣椒粉
  • 2 个 新鲜青柠 ,只取汁
  • 1 小支 新鲜芫荽 ,只取叶片,装饰用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2686 kJ / 642 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
90 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
4 g
Sód
2472 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy