Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pães de natas
- 320 g natas, min. 30% de gordura
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 30 g açúcar
- 30 g manteiga cortada em pedaços
- 500 g farinha tipo 65 (12% de conteúdo proteico), mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ovo
- 10 g sal
- 250 g água
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
Creme de avelã
- 120 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 80 g avelã torrada (ver dica)
- 10 g cacau em pó
- 200 g leite condensado
- 80 g natas, min. 30% de gordura, mais q.b. p/ pincelar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1652.7 kJ / 395 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 238 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifrio de leite condensado e honeycomb
2sa 35 dk
Doces regionais do Algarve
24u.
Curd de clementina
30min
Xarope de vinho tinto
Brak ocen
Biscoitos de maçapão
30min
Gelado de baunilha com molho de Mars®
8h 20 min
Tarte de limão
40min
Maionese de alho
15min
Pão rústico suíço
25sa 20 dk
Pão doce de azeite
1h 40min
Mochis de maracujá
15 Std.
Suspiros
2u.