Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto
- 1 kostka čerstvého droždí, můžete použít i instantní (7 g)
- ¼ čajové lžičky soli
- 550 gramů polohrubé mouky
- 1 vejce
- 150 gramů mléka
- 1100 gramů vody
- 60 gramů cukru
- 30 gramů oleje
- 500 gramů borůvek
Na ozdobení
- 250 gramů másla, rozpuštěného
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 881 kJ / 210 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50min
Perníkový knedlík se švestkovou omáčkou
55min
Kynutý knedlík s makovou náplní (Germknödel)
1h 30min
Tvarohové knedlíky s jahodami
50min
Vánočka
1h 30min
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1h 30min
Povidlové buchty
2h 10min
Koblihy
1h 30min
Moravské koláče
3 Std.
Houskové knedlíky
50min
Kynutý borůvkový koláč
1h 50 min.