Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 5 g Basilikum, frisch, nur Blätter
- 120 g Oliven, schwarz, entkernt
- 500 g Wasser
- 7 Eier (Größe M)
- 200 g Fisolen, frisch, in Stücken (1 cm)
- 200 g Sonnenblumenöl
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 1 TL Salz
- 1 - 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Senf
- 1 Weißbrot (ca. 500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1684 kJ / 402 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 671 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllte Lebkuchen
11h 30min
Flaumiger Lauchkuchen
2h
Kartoffel-Lauch-Suppe (XXL)
1h
Marilleneis
15min
Gedämpfte süß-saure Fleischtascherl
1h 10min
Pudding des Grauens
1h 25min
Maronipressknödel
1 Std. 50 Min
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2 godz. 15 min
Polentaknöderl mit Kürbiskernpesto
3h
B'soffene Kapuziner
1h
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35min
Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut
1h