Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- 3 Eier
- 100 g Zucker
- 80 g Mehl
- 20 g Kakao
- ¾ TL Backpulver
Kirschen
- 1 Glas Schattenmorellen (Abtropfgew. 350 g)
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Speisestärke
- 20 g Kirschwasser
Sahnecreme und Fertigstellung
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Quark
- 40 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Schokoladenraspeln zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1366 kJ / 326 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 51 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schichtdessert mit Kirschen
15 Min
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5 Std.
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Tiramisu-Torte
5 Std.
Erdbeeren im Glas
20 Min
Himbeer-Quark-Törtchen aus dem Glas
1 Std.
Kirsch-Windbeutel-Dessert
1 Std. 15 Min
Himbeer-Mascarpone-Torte
3 Std.
Himbeer-Mohn-Tiramisu
1 Std.
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Butterkeks-Dessert
45 Min
Schneewittchentorte
5 Std.