Schwarzwälder-Dessert im Glas
TM5 TM6

Schwarzwälder-Dessert im Glas

4.7 (613 ocen)

Składniki

Biskuitboden

  • 3 Eier
  • 100 g Zucker
  • 80 g Mehl
  • 20 g Kakao
  • ¾ TL Backpulver

Kirschen

  • 1 Glas Schattenmorellen (Abtropfgew. 350 g)
  • 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 20 g Speisestärke
  • 20 g Kirschwasser

Sahnecreme und Fertigstellung

  • 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 250 g Quark
  • 40 g Zucker
  • 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • Schokoladenraspeln zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1366 kJ / 326 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
1.7 g
Sód
51 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy