Urządzenia i Akcesoria
Schwarzwälder-Dessert im Glas
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 Portionen
Składniki
Biskuitboden
-
Eier3
-
Zucker100 g
-
Mehl80 g
-
Kakao20 g
-
Backpulver¾ TL
Kirschen
-
Schattenmorellen (Abtropfgew. 350 g)1 Glas
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Speisestärke20 g
-
Kirschwasser20 g
Sahnecreme und Fertigstellung
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Quark250 g
-
Zucker40 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Schokoladenraspeln zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
51 mg
Białko
9 g
Kalorie
1366 kJ /
326 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mama, Papa...
14 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Regenbogen-Joghurt
45 min
Himbeer-Quark-Törtchen aus dem Glas
1 godz.
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 godz. 15 min
Schichtdessert mit Kirschen
15 min
Banoffee-Schoko-Dessert
1 godz. 15 min
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5 godz.
Tiramisu-Torte
5 godz.
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Erdbeer-Butterkeks-Dessert
45 min
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
Kirsch-Windbeutel-Dessert
1 godz. 15 min
Bananensplit-Dessert
20 min