Rychlé zapečené brambory à la gratin

Rychlé zapečené brambory à la gratin

4.3 179 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porce

Składniki

  • máslo na vymazání
  • 150 gramů goudy na kousky
  • 800 gramů brambor oloupaných, na menší kousky
  • 50 gramů smetany, min. 30 % tuku
  • 150 gramů mléka
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 2 špetky mletého muškátového květu
  • čerstvá pažitka nasekaná, na posypání

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 858 mg
Białko 16 g
Kalorie 1420.3 kJ / 339.3 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 39.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...