Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos de chocolate
- 200 g chocolate p/ culinária ou de leite ou branco, partido em pedaços
Recheio
- 4 claras de ovo
- 50 g açúcar amarelo
- 4 gemas de ovo
- 400 g leite condensado cozido
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Merengue
- 20 g cacau em pó
- 15 g amido de milho
- 375 g açúcar
- 6 claras de ovo
-
1 ½
c. chá de vinagre de vinho branco
lub 1 ½ c. chá de sumo de limão - 1 pitada de sal fino
Cobertura
- 200 g natas
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 624 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Delícia de chocolate
40min
Bolo de mousse de chocolate
30min
Brownies de chocolate e pistácio
45 min
Delícia de chocolate merengada
4h 30min
Cheesecake de chocolate
4u. 10min
Torta de chocolate e castanha
1h 15min
Tarte gelada de limão
8h
Mince pie
10 Std.
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Marquise de chocolate
3h
Quadrados de chocolate
30min
Bolo festa de chocolate
3h