Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 150 g Mehl
- 75 g Butter, kalt, in Stücken
- 75 g Zucker
- 1 Eigelb
- 1 TL Backpulver
Belag
- 600 g Beeren, gemischt, TK
- 800 g Milch
- 200 g Sahne
- 230 g Milchreis
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 3 Blätter Blattgelatine, weiß
- 2 Pck. Tortenguss, rot
- 250 g Obstsaft, rot
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1487 kJ / 355 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 Std.
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10h 45 min
Tortenboden
45min
Schwarzwälder Waffeln
45min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Frankfurter Kranz
6h
Waldmeister-Himbeer-Torte
5u. 35min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min
Himmelstorte
1h 40min
Himbeer-Frischkäse-Torte
2 Std. 30 Min
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 godz. 15 min