Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lachs-Ricotta-Füllung
- 100 g Räucherlachs, in Stücken
- 200 g Ricotta
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Zitronensaft
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- 2 Prisen Pfeffer
Brandteig und Fertigstellung
- 50 g Butter, in Stücken
- 125 g Wasser
- 75 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 3 Eier, davon 1 Ei verquirlt
- Schwarzkümmel-Samen zum Bestreuen
- 100 g Räucherlachs, in dünnen Streifen
- Dill zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 323 kJ / 77 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 205 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frischkäse-Éclairs
2h
Käse-Oliven-Stangen
1 Std. 50 Min
Gefüllte Muschelnudeln
40 min
Knusperspargel im Kräutermantel
40 min
Zitronen-Pfirsich-Charlotte
6h 30min
Garnelen-Knoblauch-Tarte
1 godz. 45 min
Brandteigkrapferl mit Lachscreme
1 Std. 50 Min
Zucchini-Rolle mit Lachs
2h
Lachsrolle
3h 30min
Mini-Zupf-Pizzen
1 godz. 45 min
Küken-Käse-Bällchen
20 min
Zwetschgen-Tartelettes
1h 30min