Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 540 g de agua
- ½ cdita de azúcar
- 560 g de harina de trigo
- 2 cdita de sal
- 30 g de mantequilla sin sal, en cubos
-
18
g de levadura fresca
lub 9 g de levadura seca instantánea -
30
g de jugo de limón
lub 1 cdita de ácido cítrico
Pesto de albahaca
- 80 g de queso parmesano, en trozos
- 25 g de piñones
- 1 diente de ajo, pelado
- 75 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cdita de sal
- 40 g de hojas de albahaca fresca
Armado
- 50 g de aceitunas, negras o verdes, en rebanadas
- 50 g de jitomate deshidratado, en tiras
- harina de trigo, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1534.4 kJ / 366.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 0.4 mg
Alternatywne przepisy
Keppe charola
1h 40min
Brownies con toffee y cobertura de chocolate
1 godz. 20 min
Vitello Tonnato
3h 25 min
Gratín Dauphinoise
50min
Paté de hongos, queso y tomate
40min
Hojas de parra rellenas
1h 40min
Pan plano relleno de mozzarella
40min
Sopa de brócoli y gorgonzola con crutones integrales
40min
Pepinillos dulces encurtidos
48h 20min
Soletas
50min
Lingote de chocolate con frutos secos, pasas y cerezas
12h
Delicia de chocolate
25min