Pan en capas

Pan en capas

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porciones

Składniki

Masa
  • 540 g de agua
  • ½ cdita de azúcar
  • 560 g de harina de trigo
  • 2 cdita de sal
  • 30 g de mantequilla sin sal en cubos
  • 18 g de levadura fresca
    9 g de levadura seca instantánea
  • 30 g de jugo de limón
    1 cdita de ácido cítrico
Pesto de albahaca
  • 80 g de queso parmesano en trozos
  • 25 g de piñones
  • 1 diente de ajo pelado
  • 75 g de aceite de oliva extra virgen
  • 1 cdita de sal
  • 40 g de hojas de albahaca fresca
Armado
  • 50 g de aceitunas negras o verdes, en rebanadas
  • 50 g de jitomate deshidratado en tiras
  • harina de trigo para espolvorear

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 0.4 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 1534.4 kJ / 366.5 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 47.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...