Torta tenerina

Torta tenerina

4.6 690 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 porzioni

Składniki

  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 100 g di burro morbido a pezzi
  • 3 uova gli albumi e i tuorli separati
  • 200 g di zucchero
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 50 g di latte
  • 75 g di farina
  • 1 pizzico di sale
  • 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
  • 1 - 2 cucchiai di cacao in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4.8 g
Kalorie 1339 kJ / 320 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 39.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...