Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 50 - 100 g onions
- ½ - 1 tsp salt
- 30 g oil
- 50 - 100 g Thai red curry paste
- 200 g coconut milk
- 200 g water
- 400 g waxy potatoes, peeled, cut in bite-size pieces
- 100 g carrots, cut in bite-size pieces
- 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in cubes (3 cm)
- 150 g frozen green peas
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1914 kJ / 459 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 633.5 mg
Alternatywne przepisy
Meatballs with tomato sauce
45 Min
Cottage pie
1h 15min
Chilli con carne
40 Min
Spaghetti carbonara
40 Min
Chicken garam masala
50 Min
Pasta in tomato sauce with chorizo
25 Min
Pizza dough
1 Std.
Chicken with creamy vegetable sauce
50 Min
Vegetable soup
35 Min
Quick Thai Chicken Curry
40 Min
Steamed rice
25 Min
Indian vegetable curry
50 Min