Tarta helada de crema de avellanas y mascarpone

Tarta helada de crema de avellanas y mascarpone

4.4 149 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 raciones

Składniki

Base de galletas
  • de galletas maría (o napolitanas, digestive, etc.)
    180 g
  • de mantequilla (a temperatura ambiente) en trozos
    75 g
Relleno
  • de avellanas tostadas
    75 g
  • de queso mascarpone
    500 g
  • de azúcar glas
    60 g
  • de crema de cacao y avellanas (p. ej. Nocilla®)
    400 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 740 kcal / 3096 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 52.6 g
Węglowodany 59.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 32.3 g
Sód 341.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...