Tarta helada de crema de avellanas y mascarpone

Tarta helada de crema de avellanas y mascarpone

4.4 153 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 raciones

Składniki

Base de galletas
  • 180 g de galletas maría (o napolitanas, digestive, etc.)
  • 75 g de mantequilla (a temperatura ambiente) en trozos
Relleno
  • 75 g de avellanas tostadas
  • 500 g de queso mascarpone
  • 60 g de azúcar glas
  • 400 g de crema de cacao y avellanas (p. ej. Nocilla®)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 341.4 mg
Białko 9.4 g
Kalorie 3096 kJ / 740 kcal
Tłuszcz 52.6 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 32.3 g
Węglowodany 59.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...