Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g perna de frango s/ pele e s/ osso e s/ nervos cortada em pedaços
- 200 g mistura de legumes (ex.: talo de aipo, alho, cebola, alho-francês) cortados em pedaços se necessário
- 4 pés de mistura de ervas aromáticas frescas (ex.: alecrim, tomilho, salsa), só as folhas
- 150 g sal grosso
-
100
g vinho branco
lub 100 g água - 1 folha de louro
- 1 cravinho
- 5 sementes de coentros (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 625 kJ / 149.4 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 14717.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manteiga
10 min
Doce de aproveitamentos
35 min
Queijo tipo mascarpone
16 Std.
Caldo de legumes
45 min
Doce de morango
55 min
Caldo de galinha - TM5
1h 5min
Ricotta
50 min
Caldo de carne sólido
3 Std.
Farinha de cereais ou de leguminosas
5min
Queijo ricota
8 Std. 20 Min
Queijo
50 min
Caldo de carne
40 min