Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g laukur, skorinn í fernt
- ólífuolía, for greasing
- 600 g nýjar kartöflur, í bitum (2-3 cm)
- 400 g vatn
- 2 tsk sjávarsalt
- 250 g spínat
- 500 g laxabitar, roðlausir, (5 cm x 2 cm)
- 10 - 15 g ferskt dill, bara laufin, eftir smekk
- 150 g rjómaostur
- 250 g nýmjólk
- 4 egg, meðalstærð
- ⅛ tsk svartur pipar
- Wartości odżywcze
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 2800 kJ / 671 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 41 g