
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g raisins, dark
- 60 g golden rum
Chocolate Dough
- 130 g water
- 85 g whipping cream
- 60 g granulated sugar
- 30 g butter, unsalted
- 1 package dried yeast instant (2¼ tsp)
- 1 tsp salt
- 1 egg yolk from a large egg
- 395 g all-purpose flour
- 15 g cocoa powder
Filling
- 60 g butter, unsalted room temperature
- 70 g brown sugar
- 70 g granulated sugar
- 2 tsp cocoa powder
- 100 g milk chocolate chips or baking chocolate
Glaze
- 30 g butter, unsalted room temperature
- 140 g icing sugar
- 2 tbsp cocoa powder
- 60 g cream cheese room temperature
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 141 kcal / 1732 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 65 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 220 mg