Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g raisins, dark
- 60 g golden rum
Chocolate Dough
- 130 g water
- 85 g whipping cream
- 60 g granulated sugar
- 30 g butter, unsalted
- 1 package dried yeast, instant (2¼ tsp)
- 1 tsp salt
- 1 egg yolk, from a large egg
- 395 g all-purpose flour
- 15 g cocoa powder
Filling
- 60 g butter, unsalted, room temperature
- 70 g brown sugar
- 70 g granulated sugar
- 2 tsp cocoa powder
- 100 g milk chocolate chips or baking chocolate
Glaze
- 30 g butter, unsalted, room temperature
- 140 g icing sugar
- 2 tbsp cocoa powder
- 60 g cream cheese, room temperature
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1732 kJ / 141 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 220 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soft Sweet Buns
1h 10min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Valentine's Decadent Steamed Chocolate Cake
1h 10min
Super Soft Cinnamon Rolls
1h 35min
Roti Sarang Lebah (Honeycomb Buns)
2 Std. 20 Min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1h 50min
Sour Plum Candy
20 Min
Chocolate Rolls (Anna)
2 godz. 30 min
Waffles
25min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 Std.
Fudge Brownies
50min
Hazelnut chocolate brioche
2 Std.