Karpatka

Karpatka

4.1 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portions

Składniki

Pastry cream
  • cornflour
    150 g
  • caster sugar
    100 g
  • milk
    650 g
  • eggs
    6
  • natural vanilla extract
    2 tsp
Choux pastry layers
  • unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease
    125 g
  • plain flour plus extra to dust
    130 g
  • water
    250 g
  • sea salt
    1 pinch
  • caster sugar
    2 tsp
  • eggs
    5
Assembly
  • unsalted butter softened and cut into pieces
    200 g
  • Advocaat (egg liqueur) (see Tips)
    100 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • icing sugar to dust

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 328.9 kcal / 1381.4 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 26.1 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Sód 93.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...