Urządzenia i Akcesoria
Karpatka
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portions
Składniki
Pastry cream
-
cornflour150 g
-
caster sugar100 g
-
milk650 g
-
eggs6
-
natural vanilla extract2 tsp
Choux pastry layers
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease125 g
-
plain flour plus extra to dust130 g
-
water250 g
-
sea salt1 pinch
-
caster sugar2 tsp
-
eggs5
Assembly
-
unsalted butter softened and cut into pieces200 g
-
Advocaat (egg liqueur) (see Tips)100 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
icing sugar to dust
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
93.2 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1381.4 kJ /
328.9 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Węglowodany
26.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pork Binagoongan
Brak ocen
Tuna dip
15 min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 godz. 20 min
Leczo (smoked sausage ratatouille)
30 min
Smalec (pork rillettes)
3 godz. 10 min
Piña colada
5 min
Frozen Cranberry Margarita
5 min
Vegetable Salad in Varoma (Sałatka jarzynowa na Varomie)
50 min
Royal Mountains Apple Pie (Szarlotka „królewskie góry”)
1 godz. 45 min
Chocolate Lava Cakes
55 min
Placki
40 min
Faworki (crostoli)
2 godz.