Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry cream
- 150 g cornflour
- 100 g caster sugar
- 650 g milk
- 6 eggs
- 2 tsp natural vanilla extract
Choux pastry layers
- 125 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 130 g plain flour, plus extra to dust
- 250 g water
- 1 pinch sea salt
- 2 tsp caster sugar
- 5 eggs
Assembly
- 200 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g Advocaat (egg liqueur) (see Tips)
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1381.4 kJ / 328.9 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 93.2 mg
Alternatywne przepisy
Faworki (crostoli)
2h
Polish doughnuts
2sa 30 dk
Keto Blackberry Detox Water
15 Min
Fruit Ice Cream
5 menit
Frozen Yoghurt Bark (TM6)
6h 10min
Sicilian iced coffee
4hod. 10min
Banoffee Brazilian Pavé
1h 25min
Skin glow detox juice
10 Min
Banoffee Pie Milkshake
15 Min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter)
1h 50min
Boba Cheesecake
6h 45min
Aperol Spritz®
10 Min