Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di nocciole sgusciate del Piemonte
- 150 g di zucchero
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente bio)
- 170 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 3 uova
- 3 tuorli d'uovo
- 80 g di Rum (opcjonalnie)
- 170 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 50 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2176 kJ / 520 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55min
Torta alla macedonia di frutta
1 Std. 30 Min
Torta ricotta e cioccolato
55min
Torta semplice alle prugne
40min
Torta alle pesche
1 Std. 10 Min
Torta alle nocciole senza farina
55min
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Plumcake con cioccolato e pesche
55min
Torta di nocciole
50min
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1 Std. 30 Min