Torta di nocciole del Piemonte
TM6 TM5

Torta di nocciole del Piemonte

4.8 (181 ocen)

Składniki

  • 150 g di nocciole sgusciate del Piemonte
  • 150 g di zucchero
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente bio)
  • 170 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 3 uova
  • 3 tuorli d'uovo
  • 80 g di Rum (opcjonalnie)
  • 170 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 50 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2176 kJ / 520 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
35 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy