Torta di nocciole del Piemonte

Torta di nocciole del Piemonte

4.8 207 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porzioni

Składniki

  • 150 g di nocciole sgusciate del Piemonte
  • 150 g zucchero
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 1 limone la scorza senza la parte bianca (preferibilmente bio)
  • 170 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 3 uova
  • 3 tuorli d'uovo
  • 80 g di Rum (opcjonalnie)
  • 170 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 50 g zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9 g
Kalorie 2176 kJ / 520 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...