Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 ramos de salsinha fresca, apenas as folhas
- 5 talos de cebolinha, cortados
- 1045 g água
- 350 g carne seca, cortada em tiras de aprox. 5 cm x 1 cm, já dessalgada
- 200 g farinha de trigo
- 90 g manteiga sem sal
- 1 c. chá de sal marinho
- 150 g queijo coalho, cortado em pedaços
- 4 ovos
- 50 g leite
- 200 g creme de leite fresco
- 2 pitadas noz-moscada em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 2052 kJ / 491 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 182 mg
Alternatywne przepisy
Palha italiana
45min
Creme de papaya com licor de cassis
10min
Sorvete de milho verde
8h 50min
Brioche de parmesão
1 godz. 45 min
Sorvete de flocos
4h 25min
Brigadeiros
1h 30min
Goulash de carne com bolinhos de pão
1h 30min
Zabaione
15 min
Coulis de fruta
10min
Cobertura de chocolate (Ganache)
20min
Caldo de galinha
45min
Massa de crepe
1 Std. 15 Min