Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g chocolate em pó
- 400 g leite
- 25 g açúcar
- 4 cafés espressos
- canela em pó, q. b. para polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 xícara
- Kalorie
- 180 kJ / 43 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 80 mg
Alternatywne przepisy
Cassoulet
Brak ocen
Patê de queijos
5min
Manteiga de sálvia e limão siciliano
Brak ocen
Manteiga
Brak ocen
Panetone de Frutas
7hod. 30min
Pão de batata recheado
1h 25min
Cuscuz com frango, cordeiro e salsichas picantes
1h 10min
Ketchup de tomate
1 Std. 15 Min
Tiramisù
5 godz. 20 min
Flan
5h 30min
Minestrone
45 min
Kaiserschmarrn (panquecas de passas)
35min