Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g leite
-
20
g fermento biológico fresco
lub 20 g fermento biológico seco (8 g) - 350 g farinha de trigo
- 4 ovos
- 60 - 100 açúcar
- 1 c. chá de sal
- 170 g manteiga, cortada em pedaços
- manteiga para untar
- farinha de trigo para polvilhar
- 1 gema de ovo, ligeiramente batida
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão pizza
2 Std. 30 Min
Pão Italiano com biga
24 Std.
Biscoito natalino
2h 35min
Bolo de carne
1h 5min
Bolinho de arroz com calabresa
35min
Ragú de carne
45min
Pão de batata recheado
1h 25min
Sorvete de flocos
4h 25min
Torta de limão com merengue
2 Std. 30 Min
Focaccia com cebola
2 Std.
Baguete
3 Std. 45 Min
Pizza Margherita
2h 10min