Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g leite
-
20
g fermento biológico fresco
lub 20 g fermento biológico seco (8 g) - 350 g farinha de trigo
- 4 ovos
- 60 - 100 açúcar
- 1 c. chá de sal
- 170 g manteiga, cortada em pedaços
- manteiga para untar
- farinha de trigo para polvilhar
- 1 gema de ovo, ligeiramente batida
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão doce de banana com passas sem glúten
Brak ocen
Molho gastric de frutas vermelhas
Brak ocen
Pão de iogurte
1h 20min
Panetone de Frutas
7 Std. 30 Min
Brioche de parmesão
1h 45 min
Pão de forma
1h 35 min
Pão sírio
1h 5min
Pão pitta
2h
Pão de forma
3 Std.
Trança
2h 20 min
Baguete
3 Std. 45 Min
Açúcar baunilhado
72 godz.