Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa da pizza
- 30 g azeite extravirgem
- 220 g água à temperatura ambiente
-
1
c. chá de açúcar
lub 1 c. chá de malte em pó -
20
g fermento biológico fresco, esfarelado
lub 2 c. chá de fermento biológico seco (8 g) - 400 g farinha de trigo, mais q.b. para polvilhar
- 1 c. chá de sal
Cobertura Margherita
- 200 g queijo mozzarella, cortado em pedaços
- 250 g tomate pelado em pedaços, enlatado
- 2 - 3 pitadas de sal, a gosto
- 1 c. sopa de azeite extravirgem
- 10 - 15 folhas de manjericão fresco, rasgadas em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Creme de papaya com licor de cassis
10min
Soufflé de queijo canastra
Nessuna valutazione
Manteiga de coco
Nessuna valutazione
Quibebe
35min
Soufflé de queijo
50min
Massa de pão
1u.
Gaspacho
1h 15min
Coleslaw
10min
Sorbet de frutas
5 Min
Flan
5 godz. 30 min
Baguete
3u. 45min
Muffins com gotas de chocolate
1u.