![Naked Cake mit Himbeeren und Ganache Naked Cake mit Himbeeren und Ganache](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1bc0856a-baa3-4c54-b181-c5af3521f903/Derivates/5db2dd82-7024-419d-9d3f-ec0b43566bf1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Feines Schokoladenbiskuit (am Vortag zubereiten)
- 95 g Weizenmehl, glatt, Type W480
- 30 g Maisstärke
- 25 g Kakaopulver (Backkakao)
- ¾ TL Backpulver
- 4 Eier (Größe M)
- 150 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 30 g Butter, in Stücken
Zartbitter-Ganache (am Vortag zubereiten)
- 200 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 300 g Schlagobers, 36% Fett
Tränke und Fertigstellung (am nächsten Tag)
- 60 g Zucker
- 60 g Wasser
- 60 g Himbeergeist
- 4 EL Ribiselgelee, glatt gerührt
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 375 g Himbeeren
- Staubzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1938 kJ / 463 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 99 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Number Cake 50 Jahre Thermomix®
5h
Rosa Macarons mit Erdbeer-Ganache
2h 30min
Prinzen-Cake Pops
5h
Cheesecake am Stiel
5 Std. 30 Min
Baby-Cake pops
3h 30 phút
Schokoladen-Macarons mit Orangen-Schokoladen-Ganache
2h 30min
Vanille-Erdbeer Cupcakes mit rosa Swiss Meringue
2h 20min
Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen
3 godz. 40 min
NomNom-Roulade
2h 15min
Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme
1 godz. 30 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min