Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen
TM6 TM5

Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen

4.7 (36 ocen)

Składniki

Schokobiskuit (siehe Tipp)

  • 140 g Weizenmehl, glatt
  • 45 g Maisstärke
  • 40 g Kakaopulver, ungesüßt
  • 1 TL Backpulver
  • 2 Prise Salz
  • 6 Eier (Größe M)
  • 225 g Zucker
  • 20 g Vanillezucker

Amarenakirschen

  • 1 Einmachglas Weichseln (ca. 680 g mit Saft)
  • 40 g Zucker
  • 40 g Maisstärke
  • 50 g Mandellikör (z. B. Amaretto, siehe Tipp)
  • 20 g Zitronensaft, frisch gepresst

Ganache

  • 400 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
  • 400 g Schlagobers

Fertigstellung

  • 16 - 20 EL Mandellikör (z. B. Amaretto, siehe Tipp) (opcjonalnie)
    lub 16 - 20 EL Kirschsaft (opcjonalnie)
  • 2 Päckchen Sahnesteif
  • 300 g Wasser
  • 1 Becher Schokoglasur (z. B. von Dr. Oetker, Plastikdeckel abgenommen, Folie verschlossen)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2776 kJ / 663 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
77 g
Tłuszcz
32 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
6 g
Sód
135 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy