Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokobiskuit (siehe Tipp)
- 140 g Weizenmehl, glatt
- 45 g Maisstärke
- 40 g Kakaopulver, ungesüßt
- 1 TL Backpulver
- 2 Prise Salz
- 6 Eier (Größe M)
- 225 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
Amarenakirschen
- 1 Einmachglas Weichseln (ca. 680 g mit Saft)
- 40 g Zucker
- 40 g Maisstärke
- 50 g Mandellikör (z. B. Amaretto, siehe Tipp)
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
Ganache
- 400 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 400 g Schlagobers
Fertigstellung
-
16 - 20
EL Mandellikör (z. B. Amaretto, siehe Tipp)
(opcjonalnie)
lub 16 - 20 EL Kirschsaft (opcjonalnie) - 2 Päckchen Sahnesteif
- 300 g Wasser
- 1 Becher Schokoglasur (z. B. von Dr. Oetker, Plastikdeckel abgenommen, Folie verschlossen)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2776 kJ / 663 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 135 mg
Alternatywne przepisy
Lebkuchen mit Zuckerglasur
25 Std. 30 Min
Ganache
20 Min
Lebkuchenmänner
2 Std. 50 Min
Naked Cake mit Himbeeren und Ganache
10h 15min
Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme
1 Std. 30 Min
Rosa Prosecco-Torte mit Mascarponecreme
15 godz.
Erdbeer-Rhabarber-Torte mit Schokoladenbiskuit und Mascarpone-Topfencreme
4h 30min
Rosa Macarons mit Erdbeer-Ganache
2 Std. 30 Min
Baby-Cake pops
3 Std. 30 Min
Welcome Baby Torte
3 Std. 30 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17óra
Vanille-Erdbeer Cupcakes mit rosa Swiss Meringue
2 Std. 20 Min