![Milhojas de chocolate y caramelo TM6 Milhojas de chocolate y caramelo TM6](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94de0073-9682-42f5-94bf-cb957082b3d5/Derivates/b1436a8e-003d-48fe-bc53-070cc0a0477b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocante de frutos secos
- 30 g de avellanas, tostadas, pelada
- 30 g de nuez de castilla, en mitades
- 30 g de pistaches descascarillados, sin sal
- 30 g de almendras, tostadas sin sal
- 250 g de azúcar morena
- 1070 g de agua
- 30 g de mantequilla sin sal
- 1 cdita de jugo de limón amarillo o verde
- 50 g de vinagre
Relleno de chocolate
- 300 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 200 g de chocolate amargo (50% cocoa), en chispas o trozos
- 30 g de mantequilla sin sal, en trozos
Hojaldre
- 2 cda de azúcar glass
- 1 masa hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 9784 kJ / 2337 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 193 g
- Tłuszcz
- 162 g
- Tłuszcz nasycony
- 92 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 427.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merengue
15 Min
Bachour: Pancakes con crema de mascarpone y frutos
1 Std.
Pastel moka TM6 (Black Diamond)
2 Std.
Betún de chocolate
10min
Baguette
3 godz. 45 min
Mayonesa
5min
Pan pita
1 Std. 50 Min
Pan artesanal TM6
5 godz.
Crème brûlée de café TM6
15 Min
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3 Std. 30 Min
Sandwich helado de vainilla
14 godz.
Pan brioche
14 godz.