Milhojas de chocolate y caramelo TM6

Milhojas de chocolate y caramelo TM6

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porción

Składniki

Crocante de frutos secos
  • 30 g de avellanas tostadas, pelada
  • 30 g de nuez de castilla, en mitades
  • 30 g de almendras tostadas sin sal
  • 30 g de pistaches descascarillados sin sal
  • 250 g de azúcar morena
  • 1070 g de agua
  • 1 cdita de jugo de limón amarillo o verde
  • 30 g de mantequilla sin sal
  • 50 g de vinagre
Relleno de chocolate
  • 300 g de crema para batir (min 30% de grasa)
  • 200 g de chocolate amargo (50% cocoa) en chispas o trozos
  • 30 g de mantequilla sin sal en trozos
Hojaldre
  • 1 masa hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
  • 2 cda de azúcar glass

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 427.5 mg
Białko 25 g
Kalorie 9784 kJ / 2337 kcal
Tłuszcz 162 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 92 g
Węglowodany 193 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...