Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocante de frutos secos
- 30 g de avellanas, tostadas, pelada
- 30 g de nuez de castilla, en mitades
- 30 g de pistaches descascarillados, sin sal
- 30 g de almendras, tostadas sin sal
- 250 g de azúcar morena
- 1070 g de agua
- 30 g de mantequilla sin sal
- 1 cdita de jugo de limón amarillo o verde
- 50 g de vinagre
Relleno de chocolate
- 300 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 200 g de chocolate amargo (50% cocoa), en chispas o trozos
- 30 g de mantequilla sin sal, en trozos
Hojaldre
- 2 cda de azúcar glass
- 1 masa hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 9784 kJ / 2337 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 193 g
- Tłuszcz
- 162 g
- Tłuszcz nasycony
- 92 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 427.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de verduras y camarones
1h
Macarrones con merengue suizo
1h 10min
Cupcakes y cake pops de red velvet
2h 30 min
Helado de choco menta
24h
Pastel de 10º aniversario Cookidoo
2h
Pastel de Chocolate
3h
Amaretti
1h 20 min
Corona de chocolates
1h 30min
Mi Paris Brest
1h 30min
Helado de vainilla
12h
Mil hojas con crema de queso y duraznos
1h 15 min
Helado de chocolate
12h