
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 oz water
- ½ oz honey
-
1
packet/envelope active dry yeast
lub 2 ¼ tsp active dry yeast - 16 oz all-purpose flour
- 6 oz sourdough starter discard (unfed)
- 2 ½ oz extra virgin olive oil divided, plus extra to drizzle
- 1 tsp salt
- flaky sea salt to sprinkle
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 222 kcal / 929 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 235 mg