Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortenboden
- 150 g Butter, sehr weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Vollkornkekse
- 30 g Zucker
Füllung
- 400 g Kondensmilch, gesüßt (siehe Tipp)
- 2 Limetten, Schale essbar
- 10 g Zucker
- 4 Eier (Größe M), frisch
- 100 g Limettensaft, frisch gepresst (von ca. 4 Limetten)
Baiser
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Limette, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 169 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gua Bao - gedämpfte Buns gefüllt mit Schmorfleisch und Sweet Chilisauce
3h 10min
Risotto Milanese
35 Min
Lemon Drizzle Cake
50 menit
Milchreis-Tarte (vegan)
1h 10 min
Long Island Ice Tea
10 min
Red Velvet Cookies
2h 45 min
Tarte Tatin
1 Std. 15 Min
Quiche mit Apfel und Ziegenkäse
1j 25 menit
Zitronentarte mit Baiserhaube
2j 30 menit
Zitronenrisotto
30 min
Cheesecake am Stiel
5h 30min
Italienische Reiskroketten mit Mozzarellakern (Arancini)
3sa