Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em metades
- 40 g azeite
- 2 - 3 c. chá de sal
- 3 c. chá de açúcar
- 3 c. chá de orégãos (opcjonalnie)
-
3
c. chá cheias de caldo de legumes caseiro
lub 3 cubos de caldo de legumes esfarelado - 3000 g tomate cortado em quartos
- 300 g natas
- 6 - 12 folhas de manjericão
- 2 - 4 pés de salsa, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 725 kJ / 173 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 950 mg
Alternatywne przepisy
Creme de batata com ovo cozido
40 min
Sopa de couve-flor e alho assados
1 Std. 10 Min
Sopa de tomate com manjericão
35 Min
Creme de alface com camarão
50 Min
Creme de abóbora e tomate
35 Min
Creme de ervilhas com queijo-creme
50 Min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min
Sopa de tomate
30 Min
Sopa de feijão branco e tomate
30 Min
Pudim de peixe com molho de tomate
3h
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45 Min
Sopa de tomate e beringela
35 Min