Spinat-Erbsen-Reis mit Lachs und Spiegelei

3.8 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Schmand
    200 g
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ - 1 TL
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Curry
    1 geh. TL
  • Reis, parboiled
    280 g
  • Erbsen, TK
    120 g
  • Wasser
    1000 g
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    1 EL
  • Stremellachs
    250 g
  • Eier
    4
  • Babyspinat, frisch
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1576 mg
Białko 29 g
Kalorie 2369 kJ / 566 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...