Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 30 g Öl
- 250 g Weizenkörner, vorgegart (z. B. von Ebly)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 350 g Wasser
- 100 g Sahne
- 2 Prisen Pfeffer
- 400 g Champignons oder andere Pilze, in Scheiben
- 1 EL Petersilie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2291 kJ / 548 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 270 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1h
Pilz-Hackfleisch-Bolognese mit Bandnudeln
1h
Eintopf von Wintergemüsen
1h
Curry-Gemüse-Maultaschen-Suppe
30 min
Spargel-Korma
45 min
Nudelauflauf mit Blumenkohl und Scamorza
1h
Spargel-Nuss-Pasta
45 min
Reis mit Wokgemüse und Erdnuss-Sauce
30 min
Tagliatelle mit Erbsenpesto und Ei
30 min
Gebratene Mie-Nudeln mit Gemüse
30 min
Blumenkohl-Nudel-Salat mit Hackbällchen
1 godz. 30 min
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30 min