Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 25 g Anstellgut (vom Roggensauerteig), siehe Tipp
- 100 g Wasser (35-37°C)
- 100 g Weizenmehl, glatt
Hauptteig und Fertigstellung
- 280 g Weizenmehl, glatt
- 40 g Zucker
- 110 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- 5 g Salz
- Öl zum Einfetten
- 1 Ei, mit 1 EL Milch gut verquirlt
- 7 Rosinen für die Augen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1303 kJ / 330 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 20.6 mg
Alternatywne przepisy
Pizzaschnecken
1 godz. 30 min
Toastbrot
3h
Vollkornpizza mit Spargelcreme, Mascarpone und geräuchtertem Lachs
4h
Vanilleeis-Sandwiches
14h
Toastbrot
16 Std.
Weißbrot
15 Std.
Waldstauden-Roggenbrot
23 Std. 30 Min
Dinkelbrot
17 Std. 25 Min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Bauernbrot
16u. 15min
Pizzateig
49h 30min