Dinkelzwieback
TM6 TM5

Dinkelzwieback

4.0 (10 ocen)

Składniki

Vorteig

  • 150 g Wasser
  • 1 Stückchen frische Germ, erbsengroß (1 g)
  • 150 g Dinkelmehl, glatt, Type 700

Einback

  • 275 g Dinkelmehl, glatt, Type 700, etwas mehr zum Bearbeiten
  • ½ - 1 TL Anissamen, ganz
    lub ½ - 1 TL Fenchelsamen, ganz
  • 140 g Wasser, kalt
  • Öl zum Einfetten
  • 10 g frische Germ
  • 50 g Butter, kalt, in Stücken
  • 40 - 45 g Zucker
  • 1 TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Ganzes Rezept
Kalorie
8605 kJ / 2055 kcal
Białko
53 g
Węglowodany
335 g
Tłuszcz
55 g
Tłuszcz nasycony
27 g
Błonnik
29 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy