Urządzenia i Akcesoria
Dinkelzwieback
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
1 Komplettes Rezept
Składniki
Vorteig
-
Wasser150 g
-
frische Germ erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Dinkelmehl, glatt, Type 700150 g
Einback
-
Dinkelmehl, glatt, Type 700 etwas mehr zum Bearbeiten275 g
-
½ - 1 TL Fenchelsamen, ganzAnissamen, ganz½ - 1 TL
-
Wasser kalt140 g
-
Öl zum Einfetten
-
frische Germ10 g
-
Butter kalt, in Stücken50 g
-
Zucker40 - 45 g
-
Salz1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Komplettes Rezept
Białko
53 g
Kalorie
8605 kJ /
2055 kcal
Tłuszcz
55 g
Błonnik
29 g
Tłuszcz nasycony
27 g
Węglowodany
335 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hausmittel
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Vollkorn-Burgerbrötchen
2 godz. 50 min
Ciabattabrötchen
1 godz. 50 min
Toastbrot
3 godz.
Der Goldhamster - das Vollkornbrot mit Samen und Kurkuma
16 godz.
Weizenbrot Betty
4 godz. 35 min
Landbrot Backhausart
2 godz.
Knäckebrot
2 godz. 30 min
Ciabatta Brot
1 godz. 45 min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 godz.
Das Powerbrot
4 godz. 20 min
Handsemmerl
10 godz. 55 min
Laugenbrötchen
2 godz.