Parmezános rizottó

Parmezános rizottó

5.0 23 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 adag

Składniki

  • Parmezán sajt darabolva (3 cm)
    40 g
  • mogyoróhagyma (kb. 30 g)
    1
  • vaj
    40 g
  • extra szűz olívaolaj
    10 g
  • rizottó rizs (pl. Carnaroli, Arborio), 14-15 perc főzési idővel (lásd tanács)
    320 g
  • fehér bor, száraz
    60 g
  • víz
    820 g
  • leveskocka (0,5 literhez) húsos vagy zöldséges
    1
    1 púpozott tk csirkehús levesalap, házi készítésű, húsos vagy zöldséges
  • ízlés szerint
    ½ - 1 tk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 adag

Białko 9 g
Kalorie 1812 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie