Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepas
- 50 g de mantequilla, en cubos
- 480 g de leche
- 60 g de agua
- 5 huevos
- 210 g de harina de trigo
- 1 cdita de sal fina
- 40 g de azúcar refinada
- mantequilla, la necesaria para engrasar
Crema batida insuperable
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 100 g de crema vegetal tipo chantilly
- 20 g de azúcar refinada
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
Montaje
- 500 g de fresas, frescas, rebanadas, reserve algunas enteras para decorar
- 50 g de zarzamoras, frescas
- 50 g de frambuesas, frescas
- 50 g de moras azules
- hojas de menta fresca, para decorar
- flores comestibles, orgnánicas para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1751 kJ / 417 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 250 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasaña boloñesa TM6
2h 30min
Bachour: Tarta con pudín de chocolate TM6
2h 30min
Galletas glaseadas
1h 30min
Cupcakes y cake pops de red velvet
2h 30min
Bundt Cake con frutas del bosque y flores
1h
Huevos en cocotte con chícharos y jamón
30 min
Hamburguesa bañada en salsa de queso
1h
Donas de encanto
2h
Merengue francés
10min
Cup-cakes de cactus
45 min
Salsa holandesa con pimiento rojo y paprika TM6
15min
Crepas, receta básica
1 Std. 20 Min