Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sobre de levadura seca instantánea (11 g) (p.ej. Tradipan®)
- 200 g de agua
- 2 huevos
- 60 g de aceite
- 80 g de azúcar
- 600 g de harina de trigo
- 1 cdita de sal fina
- 1 cda de semillas de ajonjolí tostadas, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1147 kJ / 273 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 319 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas argentinas
1h 50min
Jalá
2 godz.
Keppe charola
1 godz. 40 min
Bolas de matza
50min
Tabule
30min
Los alfajorcitos de mi abue
1h 45min
Kipe charola
1 godz. 30 min
Latkes de papa
45min
Toronjas confitadas
13h 30min
Leicaj
50min
Knishes de Papa y Varenikes
1 godz. 30 min
Scones con mantequilla de frambuesa
25min