Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelar papas
- 1200 g de agua, para pelar
- 2 cdita de aceite de oliva extra virgen (ver tip)
-
480
g de papa balmoral, (aprox. 5 cm de ancho)
lub 480 g de papa (aprox. 5 cm de ancho) -
480
g papa cambray (aprox. 5 cm de ancho)
lub 480 g papa cambray (aprox. 5 cm de ancho)
Puré de papas
-
150
g de caldo de verduras
lub 150 g de agua con 2 cditas de concentrado de caldo de verduras en polvo - 90 g de leche entera
- 60 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 1 cdita de ajo en polvo
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1284.1 kJ / 306.9 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 625.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papa y camote con chile morita
45 min
Pollo y cebolla cambray dorada y desmenuzada TM6
15min
Puré de papas al estilo Argentino
50 min
Manojos de ejotes y papas al vapor
55 min
Espuma para capuchino
10min
Puré de papas
50 min
Cubos de carne de cerdo dorados TM6
15min
Puré de papa y poro
40 min
Frijoles de olla en cocción lenta
5h
Papas al gratín
1h 10 min
Arroz con camarones estilo Cantonés TM6
50 min
Risotto al azafrán con camarones (Black Diamond)
40 min