Pizza rústica napolitana

Pizza rústica napolitana

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 portions

Składniki

Masa de pizza
  • 350 g de harina 000 y un poco más para espovorear
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 120 g de agua fría
  • 1 cucharadita de sal
  • 100 g de cubitos de hielo
  • 15 g de levadura prensada fresca
Relleno
  • 250 g de tomate troceado en conserva
    250 g de tomate, en cubos
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 1 cucharadita de sal
  • 15 g de aceite de oliva y un poco más para pincelar el molde
  • 3 - 4 hojas de albahaca fresca
  • 250 g de mozzarella fresca
  • 150 g jamón cocido en fetas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 838 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...