Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de granos de trigo
- 400 g de agua
-
30
g de levadura prensada fresca
lub 3 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada (12 g) - 120 g de suero de leche
- 150 g de harina de fuerza y algo más para espolvorear
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharada de vinagre balsámico
- 1 cucharadita de malta en polvo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada/loncha/rodaja
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Puré de patata
50 min
Panes pita
1u. 50min
Baguette
3h 45min
Sofrito de cebolla y ajo
10min
Barras de trigo y espelta con masa madre
21h
Masa de pan básica
5min
Menú: Sopa de calabaza. Pescado con arroz y verduras. Crumble de manzana y pera
1h
Bizcocho de limón
2h
Mayonesa
5min
Helado de frutas
5min
Bizcocho de naranja
1h
Pan integral con harina multicereales
3 godz. 50 min