![Pan rústico Pan rústico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7F76246B-ED52-4769-8728-A3E77DCB3CA5/Derivates/7c564573-4ded-44b6-997f-14bb6b6afd8c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de granos de trigo
- 400 g de agua
-
30
g de levadura prensada fresca
lub 3 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada (12 g) - 120 g de suero de leche
- 150 g de harina de fuerza y algo más para espolvorear
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharada de vinagre balsámico
- 1 cucharadita de malta en polvo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada/loncha/rodaja
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pan integral con harina multicereales
3h 50min
Sofrito de cebolla y ajo
10 min
Pan de aceitunas con masa madre
17h 45min
Masa de pan básica
5 Min
Baguette
3 Std. 45 Min
Masa para empanadillas
1 godz. 40 min
Mermelada de fresas
1h 5min
Pan de leche
2h 20min
Bizcocho de limón
2h
Menú: Sopa de calabaza. Pescado con arroz y verduras. Crumble de manzana y pera
1 godz.
Pan de centeno con masa madre
2u. 50min
Panes pita
1h 50 min