Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
面团
- 315 克 面粉 ,额外准备洒粉用
- ½ 茶匙 盐
- 120 克 鲜奶
- 1 茶匙 干酵母粉
- 1 个 蛋 (55 克),室温
- 40 克 无盐牛油 ,室温下软化
- 50 克 细砂糖
- 250 克 水
内陷
- 55 克 牛油 ,室温下软化
- 90 克 红糖
- 10 克 肉桂粉
- 面粉 ,洒粉用
-
115
克 香浓奶油 ,室温
lub 115 克 鲜奶油 ,室温
糖霜
- 45 克 奶油芝士 ,软化
- 20 克 牛油 ,软化
- ¼ 茶匙 香草精
- 60 克 糖粉
- Wartości odżywcze
- na 1 块
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 100 mg