![Crema pastelera Crema pastelera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D2DE3461-6CDB-44BE-AFE0-A2DB4FB6840E/Derivates/DEFCB568-7559-4C22-99FC-8AC3294AA08C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de leche entera
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas
- 1 cucharada de azúcar de vainilla casero
- 70 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 4509 kJ / 1079 kcal
- Białko
- 38.99 g
- Węglowodany
- 139.89 g
- Tłuszcz
- 40.34 g
- Błonnik
- 1.75 g
Alternatywne przepisy
Nata de trufa
8h 15min
Nata montada
10min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 godz.
Profiteroles
2h
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min
Azúcar glas
5min
Brazo de gitano
3h
Bizcocho genovés
1 godz. 50 min
Tarta San Marcos
4h
Almíbar básico
10min
Masa choux
2h
Buñuelos de viento
1 godz.