Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 - 16 tiras de piel de limón
- 300 g de azúcar
- 260 g de harina de repostería
- 1 cucharada de levadura química en polvo (15 g)
-
70
g de maicena
lub 70 g de fécula de patata - 170 g de aceite de girasol (y un poco más para engrasar el molde)
- 80 g de zumo de limón
- 4 huevos
- 170 g de leche
- 30 g de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1253.6 kJ / 299.4 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Puré de patata y verduras
45 min
Brownie rápido
25 min
Magdalenas
1h
Bizcocho de naranja
1h
Tarta de queso al limón con cobertura de mermelada
5h 15 min
Tarta de manzana
1h
Bizcocho de yogur
1h 40 min
Bizcocho de manzana
1h
Bizcocho veteado
2 godz.
Bizcocho básico
40 Min
Bizcocho de zanahoria y chocolate
1h 50 min
Bizcocho de zanahoria y almendra
1h 20 min