Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 克 嫩豆腐
- 60 克 虾仁 ,用厨用纸巾吸干水分
- 50 克 肉碎
- ¼ 茶匙 盐
- 2 粒 马蹄(荸荠), 切粒
- 10 克 蛋白
- 2 茶匙 木薯粉
- 600 克 水, 蒸煮用
- 1 汤匙 食油
- 1 汤匙 蚝油
- 1 茶匙 酱青
- ½ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 黑酱油
- 50 克 鸡肉高汤
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1149 kJ / 274 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.9 g