![Vanille-Safran-Sauce Vanille-Safran-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7698ac52-e0b9-4880-b0e7-1a5ab0cdefe9/Derivates/14878238-b728-4269-b8e0-535387e646a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 Eigelb
- 290 g Milch
- 10 g Pernod
- 50 g weiße Schokolade, in Stücken
- 200 g Sahne
- 80 g Zucker
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 1 Dose Safran (0,1 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1061 kJ / 253 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Schoko-Milchshake
10 min
Kaffee-Sabayon
10 min
Milchreis mit Roter Grütze
50 Min
Lammbällchen mit Erdäpfel-Röhrlsalat und Kerbelsauce
1 Std. 45 Min
Hummer Thermidore
35 Min
Kirschensuppe
2 godz. 30 min
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50 Min
Orangentarte mit Weinschaumsauce
3 Std. 35 Min
Kerbel-Cappucchino
35 Min
Grießflammeri
2 godz. 30 min
Gehackter Obstsalat mit Sabayon
30 Min
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1 godz. 50 min