家常芋頭糕

家常芋頭糕

3.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 人份

Składniki

  • 在來米 ,浸泡2小時以 上,瀝乾備用
    250 克
  • (含蒸煮和料理用)
    1600 克
  • ,需多備一些刷油用
    15 克
  • 蝦米
    25 克
  • 油蔥酥
    20 克
  • 1 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 芋頭 ,去皮,切塊(約3公分)
    450 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 259.1 kcal / 1083.2 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 3.4 g
Węglowodany 52.5 g
Błonnik 2.865 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...