Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 garlic cloves
- 200 g red onions, cut into halves
- 2 fresh red chillies, deseeded
- 120 g salted plums in brine, drained, pits removed
- 600 g fresh black plums, pits removed, cut into quarters
- 200 g dark brown sugar
- 100 g honey
- 30 g white vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 3117 kJ / 745 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 190 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 45 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
1h 15min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40min
Mustard Green Rice
35 min.
Red Thai Curry Paste
25min
Honey loquat paste
1h
Spiced nuts
45 min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Artisan Bread (Betty) Metric
4 Std. 35 Min
Tamarind paste
45 min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1 godz. 35 min