Greek Yogurt

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 11 godz. 40 min
8 portions

Składniki

  • whole milk pasteurized
    910 g
  • heavy cream, 35% fat
    115 g
  • plain yogurt with live cultures (see Tip)
    225 g
  • water
    980 g
  • lemon juice only
    ½
    1 tsp ascorbic acid, juice only

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 80.3 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 602.6 kJ / 144 kcal
Tłuszcz 10.6 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...