Urządzenia i Akcesoria
Crema pastelera
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
700 g
Składniki
-
100 g de azúcar
-
500 g de leche
-
50 g de maicena (fécula de maíz)
-
3 huevos
-
1 cda de extracto de vainilla natural
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
57.6 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
654.7 kJ /
156.5 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
El Libro Básico
205 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Merengue italiano
20 min
Merengue suizo
15 min
Pasta para tarta
20 min
Salsa Bechamel TM6
15 min
Pasta choux
2 godz.
Bizcocho genovés
1 godz. 50 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Hojaldre rápida
1 godz. 20 min
Glaseado blanco
2 godz.
Crema pastelera
10 min
Salsa bechamel
15 min
Mousseline (crema pastelera de mantequilla)
20 min