Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de azúcar
- 500 g de leche
- 50 g de maicena (fécula de maíz)
- 3 huevos
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 654.7 kJ / 156.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 57.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 min
Salsa bechamel
15min
Mousseline (crema pastelera de mantequilla)
20min
Glaseado blanco
2h
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Merengue suizo
15min
Crema pastelera TM6
15min
Pasta choux
2h
Bizcocho genovés
1h 50min
Hojaldre rápida
1h 20min
Churros de la esquina
40min
Salsa Bechamel TM6
15min