Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 500 g arroz branco agulha (ver dica)
- 500 - 900 g água
- ½ - 1 c. sopa de azeite
- ½ - 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1108 kJ / 261.9 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 5.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear bacon com frango em tiras
15 Min
Saltear carne de peru em cubos
15 Min
Leite creme espesso
15 Min
Creme de legumes versátil
45 Min
Limonada
5min
Saltear carne de porco em cubos
15 Min
Refogar 200 g de cebola
25 Min
Strogonoff
1 Std.
Arroz basmati
35 Min
Saltear mistura de legumes
30 Min
Moelas
7h
Refogar 200 g de cebola e alho
20 Min