Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 80 gramů másla
- 500 - 1000 gramů mléka
- 40 - 80 gramů hladké mouky
- 1 - 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- ½ - 1 čajová lžička soli
- 2 - 4 špetky pepře černého, mletého
- 2 - 4 špetky muškátového oříšku, mletého
- Wartości odżywcze
- na 1 Kompletní recept
- Kalorie
- 6409 kJ / 1529 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 103 g
- Tłuszcz nasycony
- 62 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1732 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bešamelová omáčka
15min
Zeleninový krém
45 min
Restovaná zeleninová směs na polévku nebo pod maso
25min
Zapečená vařená zelenina se sýrovou omáčkou
40min
Celerové ragú s mandlemi
45 min
Polévka z růžičkové kapusty
45 min
Krémová zeleninová polévka
35min
Restovaná červená paprika s cibulí
25min
Restovaná cuketa (200 gramů)
20min
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1h 10min
Vařená jasmínová rýže
35min
Krémová květáková polévka
30 min